Tartaartje met paddenstoelen

Ingrediënten voor 4 personen

200 gram gemengde paddenstoelen

4 tartaartjes

Versgemalen peper

6 El bak en braadolie

4 plakjes mozzarella, uitgelekt

2 Tl Provençaalse kruiden

2 sjalotjes, in ringen

1 teen knoflook, fijngehakt.



Bereiding:


Veeg de paddenstoelen schoon en snij ze in plakjes of repen.

Wrijf de tartaatjes in met peper.

Verwarm de bak en braadolie in een koekenpan en leg de tartaartjes erin.

Bak de onderkant op matig hoog vuur in ca. 3 minuten bruin.

Keer de tartaartjes, leg er een plakje mozzarella op en strooi de kruiden erover.

Verdeel de paddenstoelen, sjalot en knoflook rond de tartaartjes.

Bak de tartaartjes nog 4 minuten tot ze van binnen rosé zijn en de kaas begint te smelten. Leg de tartaartjes op 4 borden.


Bak de paddenstoelen nog 1-2 minuten op hoog vuur en schep ze dan over de tartaartjes.


Serveer volkoren pasta of zilvervliesrijst en gestoofde courgette.

42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven