top of page

Omeletje bakken? 🥚

Een omeletje bakken kan iedereen, maar hoe houd je zo’n simpel eiergerecht een beetje boeiend? Daarom vandaag een lekkere omelet met gegrilde courgette.

Door de courgette eerst even snel te grillen krijgt die een fijne zoete smaak. Alleen peper erop is echt meer dan genoeg!


Bij de eieren doen we -naast een scheutje slagroom en zout- een beetje lijnzaad, dat geeft net een lekkerder bite aan je omelet. Want soms kan ei een beetje weeïg zijn, dat heeft deze omelet dan weer niet.


Wat deze omelet ook niet heeft is veel koolhydraten, want met 3.65 gram koolhydraten per gevulde omelet is het een uitstekend ontbijt of lunch. Ook lekker als hoofdmaaltijd hoor, neem dan wat meer vulling


INGREDIËNTEN


Omelet

▪ 4 ei/eieren

▪ 20 ml slagroom

▪ 2 tl lijnzaad - heel

▪ 1 tl bieslook - gedroogd

▪ snufje zout

▪ olijfolie - om te bakken


Vulling

▪ 250 g courgette - in lange plakken, om te grillen

▪ olijfolie

▪ peper

▪ handje gemengde sla - gesneden

—————

BEREIDEN


Gegrilde courgette

▪ Begin met het grillen van de courgette. Verhit de grillpan en schaaf lange plakken van de courgette, ik gebruikte de kaasschaaf. Bestrooi de plakken met peper. Vet de pan in met olie en grill de plakken snel om en om in de hete grillpan. Maak ruitjes door ze halverwege iets te verschuiven.

Omelet

▪ Klop de eieren los met de slagroom, lijnzaad, bieslook en een snufje zout. Bak er twee dunne omeletten van in een grote koekenpan met wat olie. (twee pannen tegelijk, kan best)

▪ Leg de omelet op een bord, verdeel de gesneden sla en de plakken courgette erover en klap 'm dubbel.


Eet smakelijk

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page