Lekker recept: witlofrolletjes met gerookte zalm 🤩

Dit recept voor witlofrolletjes bevat gerookte zalm: een vissoort die rijk is aan omega 3-vetten.

Deze gezonde vetten zijn essentieel voor een goede gezondheid.


Het gerecht bevat niet alleen een goede portie omega 3-vetten, maar is ook koolhydraatarm , lekker van smaak en niet moeilijk om te maken.



Voedingswaarde per portie

Energie: 617 kcal

Eiwitten: 58,5 gram

Koolhydraten: 14,5 gram

Vetten: 34,5 gram

Vezels: 6 gram


Ingrediënten (voor 2 porties)

• 250 gram gerookte zalm

• 800 gram witlof

• 100 gram cherrytomaten

• 200 gram Hüttenkäse

• 80 gram geraspte geitenkaas

• 2 eieren

• Paar takjes verse dille

• Zeezout en zwarte peper


Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180 graden.

2 Kook de witlof 5 à 10 minuten, totdat deze gaar is. Ga ondertussen verder met het recept.

3 Halveer de cherrytomaten en hak de verse dille fijn.

4 Kluts de eieren in een kom en voeg de Hüttenkäse, de geraspte geitenkaas, de helft van de fijngehakte dille en een snufje zeezout en zwarte peper toe. Roer goed door.

5 Laat de witlof uitlekken in een vergiet en knijp de witlof vervolgens goed uit, zodat al het overtollige vocht is verdwenen.

6 Verwijder de harde onderkant van de witlof (en eventueel de bittere kern). Zorg ervoor dat de witlofstronkjes niet of zo min mogelijk uit elkaar vallen.

7 Wikkel de gerookte zalm om de witlofstronkjes en leg de witlofrolletjes naast elkaar in een ovenschaal.

8 Giet het eimengsel over de witlofrolletjes en verdeel de cherrytomaten erover.

9 Schuif de ovenschaal in de oven en bak de witlofrolletjes 10 à 20 minuten, totdat het eimengsel is gestold.

10 Schep de helft van de witlofrolletjes op een bord en garneer met de overgebleven fijngehakte dille.

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven