top of page

Het is weer voor stamppot! ⛄️

Foto van schrijver: Shirley ScholtenShirley Scholten

Koolhydraatarme Andijviestamppot met spekjes


Heerlijke Andijviestamppot met Spekjes. Maar dan zonder de koolhydraatrijke aardappelen. Want in plaats van aardappelen wordt deze stampot gemaakt met bloemkool.


Ingrediënten

1 stronk andijvie

300 gram bloemkool

50 gram geraspte kaas 30+

1 el huttenkase

1 snufje nootmuskaat

150 gram magere spekjes




Instructies


Snijd de bloemkool in roosjes en kook met een snufje zout voor 10 minuten. Giet af en bewaar kookvocht.

Bak de spekjes in een koekenpan zonder olie of boter en zet apart. Vet niet afgieten, dit gebruik je voor de puree.

Pureer de bloemkool samen met de hüttenkäse tot één geheel. Gebruik een beetje kookvocht om smeuïg te maken.

Was en snijd de andijvie in kleine reepjes Voeg de andijvie, kaas en spekjes (inclusief vet) toe aan de puree. Even doorroeren en opwarmen.

Breng op smaak met nootmuskaat en peper.


Eet smakelijk :)

40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page