Koolhydraatarme Andijviestamppot met spekjes
Heerlijke Andijviestamppot met Spekjes. Maar dan zonder de koolhydraatrijke aardappelen. Want in plaats van aardappelen wordt deze stampot gemaakt met bloemkool.

Ingrediënten
1 stronk andijvie
300 gram bloemkool
50 gram geraspte kaas 30+
1 el huttenkase
1 snufje nootmuskaat
150 gram magere spekjes
Instructies
Snijd de bloemkool in roosjes en kook met een snufje zout voor 10 minuten. Giet af en bewaar kookvocht.
Bak de spekjes in een koekenpan zonder olie of boter en zet apart. Vet niet afgieten, dit gebruik je voor de puree.
Pureer de bloemkool samen met de hüttenkäse tot één geheel. Gebruik een beetje kookvocht om smeuïg te maken.
Was en snijd de andijvie in kleine reepjes Voeg de andijvie, kaas en spekjes (inclusief vet) toe aan de puree. Even doorroeren en opwarmen.
Breng op smaak met nootmuskaat en peper.
Eet smakelijk :)
Comentarios