Lekker maar toch gezond eten. Ook daarmee blijf je fitter.
Tomaten bevatten weinig kcal en zijn bovendien heel gezond, ze bevatten veel vitamine C en antioxidanten.
Door ze te vullen met een mengsel van quinoa (tevens glutenvrij), feta en champignons maak je er een lekker lichte vegetarische maaltijd of lunch van.
Toch liever vlees er bij? Vervang dan de champignons met wat blokjes gebakken kipfilet.
1 gevulde tomaat komt uit op 213 calorieën, eet je er 2 per persoon dan kom je ongeveer uit op 427 calorieën per persoon
——————-
Gevulde tomaten met quinoa
HOOFDGERECHT/LUNCH - 20 MIN + 20 MIN OVENTIJD - 2 PERSONEN/4 STUKS
Ingrediënten
4 grote tomaten
120 gr quinoa
75 gr feta
2 tenen knoflook
125 champignons
1 ui
Verse peterselie
Olie om te bakken
Peper en zout
Snuf paprikapoeder
Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de quinoa volgens de verpakking gaar.
Snijd de champignons, knoflook en ui fijn en fruit aan in een koekenpan met een beetje olie. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
Giet de quinoa af en roer door de gebakken champignons. Kruimel de feta er bij en voeg de fijngehakte peterselie toe.
Snijd het bovenste gedeelte van de tomaten en bewaar deze kapjes. Hol de tomaten uit.
Vul ze met het quinoa mengsel en leg de kapjes er weer op.
Zet de tomaten ca. 20 minuten in de oven.
Eetsmakelijk!
Comments