top of page

Light recept: gevulde tomaten met quinoa

Lekker maar toch gezond eten. Ook daarmee blijf je fitter.


Tomaten bevatten weinig kcal en zijn bovendien heel gezond, ze bevatten veel vitamine C en antioxidanten.

Door ze te vullen met een mengsel van quinoa (tevens glutenvrij), feta en champignons maak je er een lekker lichte vegetarische maaltijd of lunch van.

Toch liever vlees er bij? Vervang dan de champignons met wat blokjes gebakken kipfilet.



1 gevulde tomaat komt uit op 213 calorieën, eet je er 2 per persoon dan kom je ongeveer uit op 427 calorieën per persoon


——————-

Gevulde tomaten met quinoa

HOOFDGERECHT/LUNCH - 20 MIN + 20 MIN OVENTIJD - 2 PERSONEN/4 STUKS

Ingrediënten

4 grote tomaten

120 gr quinoa

75 gr feta

2 tenen knoflook

125 champignons

1 ui

Verse peterselie

Olie om te bakken

Peper en zout

Snuf paprikapoeder


Bereiding:

Verwarm de oven op 200 graden. Kook de quinoa volgens de verpakking gaar.

Snijd de champignons, knoflook en ui fijn en fruit aan in een koekenpan met een beetje olie. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en paprikapoeder.

Giet de quinoa af en roer door de gebakken champignons. Kruimel de feta er bij en voeg de fijngehakte peterselie toe.

Snijd het bovenste gedeelte van de tomaten en bewaar deze kapjes. Hol de tomaten uit.

Vul ze met het quinoa mengsel en leg de kapjes er weer op.

Zet de tomaten ca. 20 minuten in de oven.


Eetsmakelijk!

42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page