top of page

Sport met diabetes

Sporten voor mensen met diabetes type 1 of 2 kan een grote hindernis zijn.

Dat is ontzettend zonde, want bewegen heeft een ontzettend positief effect op beide lichaam, geest en de bloedglucose waarden.

FitClubOnline en Movado Sports willen je samen graag helpen en informeren over hoe sporten met diabetes een toevoeging kan zijn aan je behandeling en leefstijl!Sporten met diabetes

Het startpunt voor iedere diabeet: Bloedglucose waarde controleren!

In het geval dat je boven de 6 mmol/l zit én onder de 15 mmol/l dan kan je gaan sporten! Lager bezit een té groot risico voor een hypo krijgen (laag bloedsuiker) en hoger heeft negatieve gevolgen voor spieropbouw vanwege het hoge gehalte suiker in je bloedstroom.


Of je extra koolhydraateenheden moet eten voor het sporten of minder glucose verlagende middelen (insuline) moet nemen, is afhankelijk van verschillende factoren en dient per individu bekeken te worden.

Ook is belangrijk om nadat je hebt gesport nogmaals een bloedglucose meting uit te voeren.


Wanneer de spieren gaan herstellen van de training sessie, zal glucose vanuit de spieren (onder andere) gebruikt worden voor het herstel.

Dit zal je bloedsuiker doen dalen, wees dus bewust dat je na het trainen nog daalt in je suiker!

Met name de eerste twee uur zijn belangrijk, maar de toegenomen insulinegevoeligheid kan nog 24-48 uur aanhouden.

Deze insulinegevoeligheid is super! Maar wees er wel bewust van.Wanneer de wereld weer bijkomt van de Corona situatie, zouden we je graag helpen een start te maken met het sporten met je diabetes!

Hierbij bieden we een veilige omgeving met ervaren personeel.


Of je nu kiest voor FitPlan Training of groepslessen, ons team zorgt ervoor dat je als diabetes patiënt veilig en verantwoord aan de slag kan.
En bovendien: Movado Sports Goor heeft eGym trainingsapparatuur, waarop een compleet Metabolic Fit programma te volgen is. Meer info hierover kun je vinden op https://www.movadosports.nl/nieuws/nieuw-egym-metabolic-fit/

We plannen altijd een vrijblijvend intakegesprek met je in, om samen te bekijken hoe je het best een start kunt maken met een sportprogramma.


Wat zouden de volgende stappen zijn?

  1. Gedurende een kennismaking overleggen we wat jouw doelen momenteel zijn en welke vorm van sport voor jou geschikt zou zijn. En natuurlijk.. Wat jij leuk vindt!

  2. Vervolgens stellen we samen een persoonlijk FitPlan op om je op een veilige en verantwoorde manier te kunnen laten trainen, waar we meteen een plan van aanpak opstellen voor je diabetes onder controle houden.

  3. We evalueren regelmatig samen hoe het gaat met het behalen van je doelen. Je trainer is jouw aanspreekpunt en zal je begeleiden en coachen waar nodig en gewenst.

Belangrijk om te onthouden: Er zijn topsporters met diabetes! Laat diabetes je niet

weerhouden van sporten, want het is een fantastische en heerlijke toevoeging aan jouw leven!


20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page