top of page

Dry January Challenge!

Je hebt er vast wel eens van gehoord via social media, tv of via vrienden.

Het concept luidt om de gehele maand januari geen alcohol te nuttigen, dus ook niet in het weekend dames en heren! 😉

Deze challenge is bedoelt voor wanneer je merkt dat je onbewust een vast alcoholpatroon hebt gecreëerd waar je maar lastig uit komt. De momenten dat je achteraf achter je oren krabde of dat wel zo verstandig was, maar het vervolgens de volgende keer weer dunnetjes overdoet.

Het is belangrijk om te weten dat we niet proberen te zeggen dat alcohol de duivel is. Het gaat hem er vooral om dat we leren doseren zodat het genieten van alcohol in de juiste maten niet zulke negatieve effecten heeft op jouw leven.

Daarentegen zul je de volgende positieve effecten merken nadat je het roer om hebt gegooid: Bewustwording van alcoholgebruik. Door tijdelijk geen alcohol meer te drinken merk je al snel in welke rol alcohol (heel vaak onbewust) jouw leven beïnvloedt. Na deze challenge ben je meer bewust van je gebruik en zul je merken dat je bewuster kiest of, wanéér en hoevéél je wilt gaan drinken in plaats van te handelen uit gewoonte. Lichamelijk fitter voelen.

Door geen alcohol te drinken, voel je je fitter. Dit kan zelfs betekenen dat je hierdoor je persoonlijke sport records zult gaan verbreken.

Afvallen.

De meeste mensen zullen tijdens deze maand gewicht verliezen. Dit komt omdat het heel makkelijk is om vloeibare calorieën in overschot binnen te krijgen via alcohol. Dit is ook direct een goeie motivatie om ná de challenge op dit gewicht te blijven. Beter ‘Nee’ kunnen zeggen. Geen alcohol is natuurlijk ook even wennen voor je omgeving. Je zult standvastiger moeten zijn om een ‘rondje’ te weigeren. Je zult na afloop van deze maand merken dat het steeds makkelijker zal worden om hiermee om te gaan. Doorbreek de gewoonte. Dry January is puur bedoeld om je alcohol gewoonte per direct te doorbreken. En je het besef te geven wat voor positieve invloed dit kan hebben. Kortom, genoeg redenen om 2022 met een tof voornemen in te luiden. Doe jij mee? 🎆


72 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page