top of page

Het onderwerp van de dag... Spiervezels!

Spiervezels. Wat zijn dat nou? Al die kleine draadjes in je spieren? Vandaag proberen we u een kleine blik te geven in het menselijk lijf en wát we nou precies trainen!


Het menselijk lichaam kent namelijk veel verschillende typen spierweefsel. Een van deze typen is het dwarsgestreepte spierweefsel dat we in onze skeletspieren terug vinden. Hiermee wordt de lichaamshouding en beweging uitgevoerd.Dwarsgestreept spierweefsel bestaat uit de spiervezels waar we het over hadden. Deze vezels worden aangestuurd door alle honderden, duizenden zenuwen die we in ons lijf hebben.


Wanneer deze vezels en zenuwen samen gaan werken, krijgen we beweging! In Movado letten wij ook ontzettend goed op hóé je deze beweging wordt ingezet...


Waar we op letten bij de beweging noemen we "Ordelijke rekrutering". De spiervezels met de GROTE motorunits (denk hier aan de grote spieren, zoals benen, borst of rug) worden pas ingezet op het moment dat de kleine het werk niet meer aan kunnen. Op deze manier kunnen we spieren goed en gezond leeg trainen.


Hopelijk hebben we u een kleine blik kunnen geven in onze achterliggende gedachten bij FitClubOnline en Movado Sports!

We wensen u een fijne dag en veel gezondheid!

51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page