top of page

Geen zin om te sporten?

5x tips voor een fijne sportroutine & een gezonde mindset


De periode van lockdown heeft een sterk beroep gedaan op onze eigen discipline, motivatie en drive.

Graag sporten en bewegen we zelfs in deze rare tijd door. Maar wat als het moeilijk is om dit te blijven vasthouden en drive en motivatie altijd uit jezelf te halen?


We weten uit onderzoek dat bewegen, sporten en gezond eten een mega belangrijk onderdeel is van goed voor jezelf zorgen.


Het zorgt namelijk voor een boost van je immuunsysteem en de aanmaak van stoffen die onze stemming verbeteren.

En dit is precies wat nodig is voor een gezonde mindset.


Daarom geven wij van Movado Sports vandaag 5 tips om je mindset te verbeteren, je structuur weer in te bouwen en vast te blijven houden in deze rare tijd!


1. Houd je structuur zoveel als mogelijk vast

Het is niet erg als je even uit je structuur bent, dat hebben we allemaal weleens.

Misschien heb je veel gezellige avondjes met Netflix gehad, heb je ontzettend veel gewerkt waardoor sporten er even niet van is gekomen en ga zo maar door.


Dat betekent niet dat het een gedane zaak is, dat het geen zin meer heeft of dat je gefaald hebt. Pak het gewoon weer op, daar waar je gebleven bent en ga ervoor. Dit hoort er gewoon bij!

Wanneer die eerste stap er weer is, is het essentieel om routine te houden. We zijn namelijk echt routine dieren!

Komt de maandag avond standaard goed uit om te sporten? Zet het als vaste doorlopende afspraak in je agenda. Je went er sneller aan dan je zou denken!


2. Creëer een fijne sportomgeving en routine voor jezelf

Dat betekent een vaste plek in huis, op je balkon of bij één van onze Movado Sports filialen. Zoek een workout maatje, dan is zelfs een Duo training momenteel (buiten) mogelijk.


Het helpt ontzetten om ook, net als met routine, een omgeving voor jezelf te maken die je helpt. Zet een muzieklijst op die jou in de sportmood brengt en start bijvoorbeeld altijd met het uitrollen van je matje of even stretchen.


Op deze manier creëer je in je hoofd verbindingen tussen deze vaste rituelen en het uiteindelijke sporten. Door dit te herhalen, kan de muziek uiteindelijk al de gedachte aan en het aanzetten tot sporten triggeren!


3. Besef je dat motivatie er simpelweg niet altijd is

Je kunt nou eenmaal niet de hele week door gemotiveerd zijn en zin hebben in zaken die uiteindelijk wel fijn en goed voor je zijn. Hier valt sporten net zo goed onder.


Dit is heel erg normaal en menselijk, iedereen heeft weleens een gebrek aan motivatie. Dat betekent dus dat wachten tot je motivatie voelt niet de juiste volgorde is.

Soms moet je nou eenmaal beginnen aan iets waar je niet per se om staat te springen, op deze manier bouw je aan je discipline en routine.


En deze laatste twee heb je juist nodig op de momenten dat de motivatie even ver te zoeken is!


4. Herinner jezelf aan je uiteindelijk doel!

Sta stil bij waarom je ook alweer bent begonnen met sporten of waarom je gezonder wilde gaan eten. Dit kan zijn je zowel fysiek als mentaal goed willen gaan voelen, je fit voelen en weer de trap op kunnen rennen zonder na twee stappen kapot te zijn.

Ook kan dit zijn, dat je merkt dat je je simpelweg minder blij voelt als je ongezond blijft eten en op de bank blijft zitten.


Deze doelen geven jou motivatie, zelfs als je motivatie even ver te zoeken is. Maak dus niet van sporten een doel op zich, maar focus je op het belangrijkste doel waar je met het sporten naartoe wilt werken.


Schrijf dit doel op in de notities van je telefoon, maak er je screensaver van of hang een briefje op je badkamerspiegel of koelkast.

Het maakt niet uit, zolang je je er maar bewust van blijft. Want dit heb je nodig, juíst op de momenten dat je het liefst je plannen in de prullenbak wilt gooien.


5. Het is geen gedane zaak als je even niet ‘on track’ bent met je voeding

In tijden van stress, zoals eigenlijk het hele afgelopen jaar, zijn veel mensen geneigd hiermee om te gaan door meer te eten.

Ook hebben mensen dan vaker cravings naar eten waar meer suikers en vetten in zitten.


Dit is nou eenmaal zo en het kan best gebeuren dat je toch die zak chips hebt gegeten terwijl dit niet meer goed paste binnen je plan voor die dag.


Kijk vooral naar de reden van je craving.

Baalde je eigenlijk ontzettend van het binnen moeten zitten, want je had gewoon weer zin in een groepstraining bij Movado Sports? En ineens was die reep Tony Chocolonely op.


Als je dit weet van jezelf, kun je een volgende keer voorkomen dat de reep chocola opgaat en onderzoeken wat jij nou echt nodig hebt als je je stress even niet kwijt kan.

"Vallen is oké, zolang je ook maar weer opstaat en jezelf hier niet om afstraft."


Herken je jezelf bij deze punten?

Zou je graag een routine op bouwen met ondersteuning van professionele trainers?

Dan nodigen we je graag uit voor een training bij Movado Sports!

Samen komen we er wel!

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page