top of page

Dag 9. 30 dagen challenge, met of zonder alcohol?🍷

Bijgewerkt op: 16 jan. 2021

Ik begin mijn dag, na een gezond ontbijt met avocado en een eitje op crackers, met een fanatieke workout van 45 min.


Bewegen

Ik heb vandaag een HIIT training van Raymond en Wout gedaan, die staat op FitClubOnline.

Door steeds een ander soort workout te doen hou ik lekker veel afwisseling in mijn sporten en “zie” ik toch nog al mijn collega’s 😂


Daarna gaan Robbert (mijn vriend) en ik iets creëren om de geiten, Dolly en Snolly, (ik heb die namen niet bedacht zo heetten ze al) tijdens het voeren apart van de ganzen (Katrien en Donald) te houden.

De geiten eten namelijk al hun voer ook op!

Dus de kou in, en aan het klussen rond on het huis, heerlijk dat buiten leven!





Eten


Vandaag hebben we een Cheatday 🙈

We hebben heel erg veel zin in gewoon lekker niks, pizza bestellen, even niet koken, stomme spelletjes doen!

Onze nieuwe favoriet qua spelletjes is Shit Happens...

En... het is weekend dus ook een wijntje mag dan niet ontbreken.


En dat is precies het punt wat ik met jullie wil delen:

30 dagen challenge met of zonder alcohol ?! 🍷


Ik krijg hier veel vragen over.

We willen allemaal wel gezonder gaan leven maar af en toe een wijntje willen we niet moeten laten!

Ik volg natuurlijk de komende 30 dagen het afslank programma van TrotsOpJezelf.

Daarin mag je elke dag een wijntje drinken en nou dacht ik, ik spaar ze op want dan kan ik in het weekend mooi borrelen! 💪

Maar kun je in wijn net als met eten gezondere keuzes maken en hoe maak je die dan?!


Janneke, eigenaresse van Intense Wines, is een vriendin van mij.

Ze blenden & bottelen eigen wijnen, hebben een wijngaard in Zuid-Afrika, werken ook met wijnboeren over bijna de hele wereld, maar is ook leverancier onder andere aan supermarkten ook bij ons in de buurt.

Dus wie kan ik nou beter om advies vragen ?!?!

Ik heb Janneke gevraagd wat nou het beste is om in mijn geval te doen.

Zij werkt zelf vooral met biologische wijnen en Fairtrade is voor haar heel belangrijk zelfs echt een must zo heeft ze verschillende Fairtrade projecten lopen in zuid-Afrika.


Wat heel belangrijk is is duurzaam en laag in suikers dat zijn voornamelijk de bio wijnen en Janneke heeft wat van haar wijnen mee genomen.

Bij bio denk ik toch dat het minder lekker is maar dat is helemaal niet waar!

Het is een natuurlijke wijn en doordat het rijpingsproces natuurlijk is heeft dat dus ook langer geduurd zonder toevoegingen die het proces versnellen daardoor kwalitatief een betere wijn.

En dat klinkt eigenlijk heel logies

Generation.

De Generation wijnen zijn verkrijgbaar online bij Mitra en in de winkels.

Allemaal bekroonde wijnen maar wel gezonder omdat ze onder andere bio zijn. Laag in restsuiker en sulfiet


Sulfiet zit van nature in heel wat levensmiddelen, waaronder dus ook wijn. De stof ontstaat tijdens het gistingsproces. Sulfiet in wijn zorgt er enerzijds voor dat schimmels, micro-organismen en gisten afgeremd worden en anderzijds zal dat het proces van oxidatie tegenhouden waardoor wijn fris blijft.


Voor meer info over gezondere wijn


Bij Spar kun je haar wijnen ook vinden:

Antico Casale (Italië)

Fat Barrel en Van Zijl (zuid Afrika)

en de ‘Favorite’ bio wijnen uit Spanje! allemaal heel laag in restsuiker en zonder chemicaliën.


Maar ook bij Jumbo ligt onder andere de Shortwood range a €3,99 (aanrader en ook heel laag in suiker en duurzaam) en bij COOP zijn alle bio en fairtrade wijnen van Intens Wines




Dus zelfs als je een gezondere levensstijl wil mag je best af en toe een lekker wijntje nemen! Maar kies bewust! 💪

Cheers to the weekend!

🍾🥂

113 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page