top of page

7 voordelen van Spinning / BurnCycle


Naar buiten op avontuur gaan is één van de redenen waarom wij zo fan zijn van fietsen.

Maar soms heb je niet genoeg tijd of staat het weer je niet aan.

Een goede oplossing?

Een lesje spinnen of burncycle.

Naast Spinning biedt Movado Sports ook de BurnCycle les aan. Daarbij is wielerkleding niet noodzakelijk, en stap je na 30 minuten intensieve en explosieve training voldaan van de fiets.


Onze BurnCycle en Spinning lessen vind je op https://www.fitclubonline.nl/groepslessen


Wij geven je zeven voordelen van zo’n les:


1. Iedereen kan fietsen

Zolang je bij een sportschool zit, kun je meedoen met een les. Een groepsles kan intimiderend zijn als je nog nooit meegedaan hebt. Nergens voor nodig, want als je buiten regelmatig fietst, is een lesje spinnen niet spannend.


2. Spinnen is een unieke ervaring

Alhoewel het niet hetzelfde gevoel geeft als buiten fietsen, kun je wel gelijkwaardig terrein nabootsen. Een lesje spinnen voelt daarnaast meer als een feestje, door de muziek. Ook train je met spinnen interval en hartslag.

Als je buiten een ritje maakt, ben je vaak alleen met je eigen stem in je hoofd. Dat is goed wanneer je je hoofd leeg wilt maken, maar kan ook slecht zijn omdat je brein je vertelt terug naar huis te fietsen (want soms heb je gewoon écht geen zin, vooral niet in een intervaltraining). Bij spinnen is er altijd nog de instructeur om je tot het uiterste te pushen.


3. Er zijn andere mensen die motiveren

Bij een spinning- of burncycle les is iedereen er met hetzelfde doel: zo veel mogelijk uit de training halen, samen. Dat is niet alleen motiverend, er komt ook een soort competitie bij kijken. Want ga je met vrienden, dan is de competitiedrang bij ons zeker aanwezig.

Alleen op de fiets, tijdens een ritje buiten, kan het best lastig zijn om je rit helemaal af te maken. Vaak is je eerste gedachte dan om toch iets eerder terug te sturen. Maar met mensen om je heen heb je meer de neiging om door te gaan en af te maken waar je aan begonnen bent. Dat gaat precies zo in een spinningles. Én het leert je ook zo denken bij je volgende ‘eenzame’ ritje.

Het is eigenlijk net als een ritje buiten met een groep vrienden.


4 Het is een totale workout

Spinnen is niet alleen goed voor je spieren – van je benen tot je core – het is ook een goede lage-impact cardio training. Dat draagt bij aan een betere doorbloeding, beter uithoudingsvermogen, je humeur, en helpt chronische pijntjes te voorkomen.

Door de complete workout verbrand je tonnen calorieën. Niet letterlijk natuurlijk, maar 400 tot 600 calorieën gemiddeld moet wel lukken (het hangt af van hoe hard je jezelf pusht en hoe lang de les duurt).

Bij sommige lessen gebruiken ze ook handgewichten om het bovenlichaam, niet geheel onbelangrijk, te trainen.


5. Spinningles is handig

Buiten fietsen neemt vaak een paar uur in beslag. Doordeweeks heb je die tijd soms niet of wordt het te vroeg donker. Een lesje spinnen is dan handig! Je hoeft niet bang te zijn dat het minder effectief is, want met een gemiddelde les verbrand je net zoveel als met anderhalf uur buiten rijden.


6. Lage impact

Spinnen is top voor mensen die te maken hebben (gehad) met blessures. Je heupen, knieën en enkels krijgen het niet zwaar te verduren. Ideaal voor als je niet 100 procent fit bent of al wat ouder ;).


7. Je kunt een spinningles afstemmen naar je behoeften

Buiten op de weg kun je de helling niet minder steil maken of de wind minder hard laten waaien. Terwijl je in een spinningles je fiets kunt afstellen naar jouw behoeften. De instructeur geeft wel aanwijzingen wanneer er een tandje bij moet, maar dan nog ben je niets verplicht. Je hoeft je geen zorgen te maken als je niet opschakelt, want er is niemand die jou kan lossen (hooguit je vrienden naast je qua wattage). Dus hoe jij je ook voelt, doe gewoon je ding!23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page